ì a rà .............
kàlàbbria bèddrà
ciao,
nà ricetta, cà ponnù fà...... tutti.
Pùru chiri c'unzànnù cucinà.
ùocchi
"i Voi" càngàrùsì
Piglia n’alici fritta, o a frji subbitù, o a frijuta a sirà prima e rà stessa
cosa, càcciaci a spina,
pìglia n’ùavu e fallù frittù, all'ùocchiù i voie, appena cùottù mindàci sùpr nà sottilettà e
curu cucchiaro mindaci nù pocù e d’ùogliu cavudu, pe’ fa’ scioglie a sottiletta,
àpra l'àlici a ddùe e pòsalà sùll'ùavu, àspetta 2 minuti, a ccùssi,
l'àlici sà 'attaccà sùpra àra sottilèttà,
cà misù prima sùpra ll’uavù frittù.
Minndà nù pòcu e pipirùncino e a fattù !
Hà priparàtù n’ùavù, cùri càzzi !
ingredienti:
1-un uovo
1-alice fritta
1-sottiletta.
1-peperoncino
si prepara in 5 minuti !!!
Nà bèddra lagana e ciciàri
Minndà a mùoddrù, a sirà
prima, i ciciàri cunnù pizzico d’ammunìacà
a màtina pripàra nà base cù, ùogliu cipùddrà agliù e pipirùncinù.
Iettacci i ciciari dinddrà e falli cùociari assài.
Qùannu si à rà metà cùttura ci iètti nù pocu cipùddrà tagliata gròssa,
nù pari i pimmàdùori
piccùli e nù pocù i sedano.
A’ parti pripari i lagane cùrù laganatùrù.
A di fari ù ‘mmpàsto da sàgna o di fittùccine, ma nun ci mindà l'ùavu,
ciàdi mindà acqua sale e
farina.
Stènnà a pàsta e à tagli à strisci larghi,
cinqgù minuti prima chà i ciciari sù cùotti ci ietti i làgani dinddrà.
Mi
raccùmannù nun fari siccàri ù sughicieddrù di ciciari, picchì ti serva pe’rà
pasta.
Si ti piacia brùdusa mendre stà cuocinnù mindaci acqua.
Si ti piaci mpàcchiusa no.
E à rà fine mindàcci pipirùncinù cù abbùnnanza, cùmu si chiùvissà.
Màngiàtillà vrùscente, à lingua tàddì càda ntèrra.
N'zalata i pìmmàdùri e cipùddre
Arà saluti ! e
cù saluti !